Національний авіаційний університет

Кафедра автоматизації та енергоменеджменту

 

 15 листопада 2023 р. студенти другого курсу Аерокосмічного факультету завітали до Державного політехнічного музею при НТУУ «КПІ». Окрім історії створення університету, цікавої та корисної інформації про випускників університету, в музеї представлено експозиції різних напрямів розвитку науки та техніки, а саме - електроніки, приладобудування, радіотехніки, телекомунікацій, інформатики, машинобудування тощо. Найбільше захоплення у студентів викликав павільйон авіації та космонавтики.

Експозиція розповідає про історію зародження в Україні авіації та космонавтики та діяльність видатних діячів С.П. Корольова, О.К. Антонова, Л. К. Каденюка, Ю.В. Кондратюка та ін. Також представлено макети літальних апаратів, розроблених випускником Політехнічного інституту – знаменитими конструктором Ігором Івановичем Сікорським.

Розділ «Космонавтика» представлений матеріалами музею ветеранів космодрому «Байконур», для відвідувачів представлено спускний апарат космічного корабля серії «Восток» та тренажерний комплекс, що складається з пульта оператора космічного зв'язку й імітатора зоряного неба.

За декілька годин екскурсії у відвідувачів була чудова нагода доторкнутися до історії розвитку науки та техніки минулих століть та надихнутися розробками сьогодення з перспективою розвитку технологій на майбутнє. Творчих успіхів нашим майбутнім науковцям!

Від імені керівництва кафедри автоматизації та енергоменеджменту подяка керівництву музея за проведену екскурсію.

 

images 1

 

  images 2

 

images 3

 

    20231115 112422

 

20231115 105955          20231115 111712

 

Дякуємо за чудові враженя! До нових зустрічей!