Національний авіаційний університет

Кафедра автоматизації та енергоменеджменту

Станом на 1 січня 2023 року на кафедрі  завершенонауково-дослідну роботу (НДР) №83-2021/07.01.05 за темою «Підвищення енергоефективності бортових і аеродромних електроенергетичних комплексів на стадіях проектування та випробувань», яка виконувалась з 01.01.2021 року до 30.12.2022 рік.

Проведені дослідження дозволили вирішити задачі, які полягали  у забезпеченні якості генерування змінного струму постійної частоти ближньомагістральних ПС,шляхом удосконалення приводів постійної частоти обертання (ППЧО) на базі електро-динамічного редуктора (ЕДР)підвищенні енергоефективності електротехнічних комплексів аеропортів шляхом розроблення науково-технічних і організаційних заходів та засобів, з урахуванням вимог до якості електроенергії, особливостей експлуатації обладнання та мінімізації економічних витратобґрунтуванні підходівпідвищення ефективності електротехнічнихсистемавіонікиновогопоколінняПС настадіях випереджуючихексплуатаційних,стендових ідовіднихвипробувань.

Результати досліджень можуть бути використані та впроваджені в виробництво для забезпечення якості електроенергії, надійності та  безперебійності систем енергопостачання ПС і аеропортів. Забезпечення відмовобезпеки та відмовостійкості споживачів електричної енергії.  

При виконанні НДР було опубліковано: монографії – 1;навчальні посібники – 2; методичні рекомендації – 1;лабораторний практикум – 1;наукові статті: SCOPUS та WoS – 4; у фахових виданнях – 8доповідей на конференціях: 8;патентів: 2 (оформлюється).